Led lamp met E-27 fitting

led lamp met e-27 fitting

E-27 fitting meest gekozen led lamp

Bij led lampen zijn er vier soorten fittingen. Door de verschillende fittingen is led verlichting voor in huis overal mogelijk. Als we echter inzoomen op de verschillende fittingen, is de E-27 het meest gekozen model. In deze blog leggen we uit waarom en waar de led lamp met e-27 fitting veelal gebruikt wordt.

Grootste fitting die beschikbaar is

De grootste fitting onder de led lampen is de E-27. Het is een grote ronde schroeffitting, net zoals de welbekende gloeilamp. Veel lampen in huis zijn voorzien van een grote fittingschroef, waardoor dit type vaak gekozen wordt. Bij de volgende lampen is de kans groot dat deze fitting zeker gaat passen.

Lamp waar vaak grote fittingen in gaan
Hanglampen
Bureaulampen
Plafondlampen
Vloerlampen
Plafonnières
Wandlampen

Welke fittingen zijn er nog meer?

Naast de E-27 fitting zijn er uiteraard nog meer fittingen beschikbaar voor led lampen. De volgende fittingen behoren ook nog tot je keuze bij het kiezen van een geschikte led lamp:

  • E-14: ook dit is een ronde schroeffitting. Echter is deze een stuk kleiner dan de E-27 en wordt deze veelal gebruikt bij spot verlichting.
  • GU 10: led lampen met een GU 10 fitting hebben twee dikke pinnetjes aan de onderkant. Deze kunnen in het contact gestoken worden van de lamp en door een kwartslag te draaien vastgezet worden.
  • GU 5.3: een fitting met twee kleine pinnetjes. Deze led lampen worden veelal toegepast in armaturen en lichtbuizen.

Tip: controleer altijd je oude fitting

Ben je er niet zeker van of het bij jouw oude led lamp gaat om een E-27 fitting? Haal de lamp er dan uit en lees het type op de zijkant van de fitting. Hier staat altijd aangegeven om wat voor soort type fitting het gaat. Neem eventueel een foto van de fitting en ga hiermee naar de lampenwinkel.

Lees ook ons artikel: Alles over Led Licht.