LED kantoorverlichting

LED kantoorverlichting

Eindeloos veel mogelijkheden voor LED kantoorverlichting

Als er ergens een plek is waar de verlichting op juiste wijze ingesteld moet staan, is het wel op kantoor. Een fijne werkomgeving zorgt voor een betere productiviteit. Het is belangrijk dat er op het kantoor geen klachten voortkomen uit bijvoorbeeld het soort verlichting wat aan het plafond hangt. Met LED kantoorverlichting kun je alle kanten op. Op deze pagina vertellen we verschillende toepassingen voor LED kantoorverlichting en de verschillende voordelen hiervan.

LED verlichting in het plafond van kantoor

Op kantoor hangt de verlichting aan het plafond, op bureaulampen na. Vaak is er gekozen voor TL verlichting in de vorm van armaturen die middels een rails aan het plafond bevestigd zijn. Vanwege het feit dat er bij een kantoor vaak sprake is van een plafondsysteem met losse delen kan het ophangen van verlichting een aardige klus zijn.

Gelukkig zijn er heel veel LED verlichting toepassingen die hier slim voor gebruikt kunnen worden. Zo zijn er speciale LED armaturen die bevestigd kunnen worden aan het plafondsysteem zonder veel moeite. Met een handig click of ophang-systeem heb je de LED armaturen in korte tijd aan het plafond hangen.

Enorme keuze op het gebied van LED

Waar je met TL verlichting voor kantoor afgebakend bent tot een bepaald soort licht, kun je met LED licht alle kanten op. Niet alleen op het gebied van de kleur van de verlichting; ook met betrekking tot het design zijn de toepassingen enorm. Wel dient het te blijven gaan om LED armaturen, die bedoeld zijn om in een kantoor op te hangen.

Bekijk hieronder een overzicht van verschillende LED armaturen die geschikt zijn om in een kantoor op te hangen.

Soort LED armatuurBeschrijving
LED panelenDeze armaturen passen in systeemplafonds op kantoor
LED spotsSpot armaturen voor sfeer of een specifieke richting van licht
LED downlightsDownlights worden in het plafond geplaatst
LED railspotsHandige LED spots die aan rails bevestigd kunnen worden

Vaak zijn de verschillende armaturen aan te passen op specifieke wensen. Vanwege het feit dat dit vaak ook per lamp mogelijk is, kunnen individuele wensen op het gebied van verlichting gerealiseerd worden.

LED bespaart energie op kantoor

LED verlichting gebruikt een stuk minder energie dan andere typen verlichting. In vergelijking met TL verlichting is LED zo’n 60% zuiniger. Hiermee zorgt LED verlichting voor een goede energiebesparing op kantoor.

Vaak worden er ook aansturingsprogramma’s geleverd bij LED kantoorverlichting. Hiermee kun je de energiebesparing nog meer vergroten en de lampen instellen voor bijvoorbeeld specifieke momenten of sterktes.

Overige voordelen van LED als kantoorverlichting

  • Specifieke wensen: met LED verlichting zijn specifieke wensen per persoon te realiseren.
  • Passen in systeemplafond: veel soorten LED armaturen passen in het systeemplafond.
  • Plug and play systemen: er hoeft niets geïnstalleerd of geprogrammeerd te worden.
  • Terugverdientijd: hoewel de investering groter is dan bij bijvoorbeeld TL verlichting, verdiend een LED lamp zichzelf snel terug.
  • Eindeloos veel mogelijkheden: op het gebied van LED licht is er van alles mogelijk om een aansluiting te vinden met kantoor of werkruimte.

Bepaal de hoeveelheid verlichting voor kantoor

lichtinval op kantoor

Lichtinval op kantoor

Wanneer je jezelf afvraagt hoeveel LED lampen je nodig hebt in een kantoorruimte, zijn er paar zaken die meespelen bij het antwoord.

Zo zijn bijvoorbeeld de hoogte van het plafond en de kleur van de muren van invloed op de hoeveelheid lampen die je nodig hebt.

Bekijk hieronder de zaken die van invloed zijn op de benodigde kantoorverlichting.

OmgevingsfactorBeschrijving
Hoogte van het plafondDe hoogte van het plafond is belangrijke factor om rekening mee te houden. Hoe hoger het plafond, hoe meer licht er nodig zal zijn op kantoor.
BuitenlichtHet aantal ramen op een werkplek zijn ook belangrijk. Hoe meer ramen, hoe meer buitenlicht. Met veel licht van buiten is er minder verlichting nodig, dan een kantoorruimte zonder ramen.
Kleur van het plafondHoe donkerder kleur van het plafond, hoe meer licht er nodig zal zijn.
Soort LED verlichtingDe spreiding van het soort verlichting is belangrijk. Een LED spot heeft een specifieke richting, terwijl downlights veel meer spreiding bieden. Hoe meer de lampen spreiden, hoe minder lampen je nodig zal hebben.
Merk LED lampenDe hoeveelheid licht verschilt per merk van LED verlichting. Hierbij geldt wel: hoe meer lumen, hoe meer licht.