LED magazijnverlichting

led magazijnverlichting

Alles overzichtelijk met LED magazijnverlichting

In veel gevallen zijn magazijnen niet voorzien van ramen en is er een slechte lichtinval. In deze situaties is goede verlichting noodzakelijk. Goede lampen met voldoende licht zorgen voor efficiente werkomgeving. Uiteraard dient de verlichting in magazijnen ook veilig te zijn. Op het gebied van LED magazijnverlichting is er van alles mogelijk voor verschillende oplossingen. Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende toepassingen en voordelen van LED verlichting in een magazijn of opslagruimte.

Verschillende LED oplossingen voor magazijnverlichting

Net als bij veel andere toepassingen zijn er ook voor magazijnen en opslagruimtes meerdere LED verlichtingsbronnen mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten LED lichten.

Soort LED armatuurBeschrijving
LED High Bay lampenDoor grote lichthoek perfect voor donkere ruimtes. Daarbij zijn de lampen voorzien van een goede warmteregeling.
LED lijnverlichtingGeschikt voor grote oppervlakten en stofbestendig. Makkelijk te bevestigen aan het plafond.

LED High Bay lampen als verlichting voor magazijnen

Er wordt vaak gekozen voor LED High Bay lampen in opslagruimtes. Dit type LED verlichting heeft als belangrijke eigenschap dat niet in een specifieke richting schijnt. Hierdoor wordt een complete ruimte vaak in een keer goed verlicht.

De High Bay lampen zijn beschikbaar in diverse vormen en maten. Zo zijn er ronde lampen, maar ook vierkante of rechthoekige. Dit type LED verlichting wordt aan het plafond gehangen en passen ook in plafondsystemen.

Voordelen van LED High Bay lampen

Aan LED High Bay lampen zitten een aantal voordelen. Deze voordelen maken de lampen met name geschikt om ze toe te passen in een magazijn:

  • Lange levensduur: deze LED lampen gaan enorm lang mee.
  • Energiezuinig: de lampen zijn zo’n 60% zuiniger met energie dan bijvoorbeeld TL verlichting.
  • Goede lichtopbrengst: De goede lichtopbrengst wordt een grotere ruimte in een keer goed verlichting
  • Beschikbaar met verschillende verlichtingshoeken: de High Bay LED lampen zijn er in verlichtingshoeken van 45 tot 120 graden.
  • Meteen op volle sterkte: je hoeft bij het aanzetten van deze LED lampen niet te wachten tot ze branden op volle sterkte.

Factoren bij het kiezen van hoeveelheid magazijnlampen

gangpad in magazijn

Gangpaden in magazijnen zijn een belangrijke factor.

Bij het selecteren van de juiste hoeveelheid magazijnlampen zijn er aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is de hoogte van het plafond een interessante factor die bijdraagt aan de juiste keuze van nieuwe LED verlichting. Bekijk het overzicht met diverse factoren hieronder.

OmgevingsfactorBeschrijving
Hoogte van stellingenDit is van invloed op de keuze van de juiste verlichtingshoeken van de magazijnverlichting.
Lichtinval en/of ramenVaak zijn er in een magazijn of opslagruimte geen ramen. Dit is van invloed op het aantal lampen of de lichtsterkte van de verlichting.
Oppervlakte magazijnHoe groter het magazijn is, hoe meer verlichting er nodig is.
PlafondhoogteDe hoogte van het plafond is een interessante factor die bepalend is voor de keuze voor de juiste verlichting.
Aantal gangpadenJe wilt elk gangpad goed verlichten voor efficiëntie en veiligheid.